2018 02 08: Börsveckan som varit


Så var det helg igen och hur ska vi summera denna veckas handel? Jag följer för tillfället följande bolag: Starbreeze, C Security, ECOMB, EcoRub, EIOS, Esen Esport, Paynova, Bayn Europe, Ziccum, Precisionsmetal Group, Savosolar och några till. Det har vart intensivt att följa många intressanta företag. Daglig handel i aktier påverkar kanske det kortsiktiga och långsiktiga sparande lite annorlunda jämfört med en som bara ser en långsiktig placering i några olika aktier. Jag kan placera pengar i upp till 20-25 bolag under en vecka. Det har gått segt för en del spelbolag trots massiv uppgång som i Starbreeze.men uppgången på ca 100% höll ej länge. Investerarna tvekar uppenbarligen kring värdet på bolaget trots goda nyheter och pengar förväntas vara på väg in igen.
Bayn Europe som har ett nytt ersättningsmedel till socker kan jag bara säga grattis till som fått order till Hemglass. Förväntar nästan en självklar väg upp efter flera positiva nyheter på senare tid.
Ziccum som är i läkemedelssektorn och har ett patent på gång här som ser riktigt intressant ut föll kraftigt trots allt under fredagen. Men det är klart värt att ha koll på Ziccum i framtiden och för lite mer långsiktiga investeringar.
ESEN eSprorts har en liten skidbacke ner under januari och början på februari. Men kanske det vänder nu? Upp dryga 14% idag och frågan är hur mycket det ger med turneringen i Rainbow Six Siege.En sak är säjer jag har ögonen upp på dem nu men jag tror vi har en lite svajig uppgång. Men men… Det går snabbt i spelbranschen.
Savosolar föll kraftig häromveckan men ser ut att sakta men säkert återhämtar sig något efter ett par dagar där öppningen på morgonen bjudit på köpare på 0.08 kr och under torsdagen kändes den stadigt ligga på denna kurs och under fredagen starkt slut på fredagen med kurser runt 0.0810-0.0819 men slutar på 0,08 igen. Men det verkar vara lite hopp om en uppgång. Investerare verkar vara på hugget.
EcoRub som jag följt länge nu har vaskat vid anklarna kan tyckas. Positiva besked i slutet på förra veckan gjorde inte aktieinvesterare mer sugna. Akten höll ej och rasade ner mor 17 öres nivån för att nu under fredagen återhämta sig något.
Men jag tycker bolaget är synnerligen intressant och deras pellets har en enorm marknad. Det gäller bara för dem att få ut produkterna och att produktion inom olika områden kan komma ut. Massvis med potential anser jag att bolaget har.

Det var lite kort om denna vecka och ett axplock av de bolag jag placerar pengar i denna vecka. / Thomas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *